Deze koffie uit Peru is volledig natuurlijk en ecologisch geproduceerd binnen een permaculture project, wat meer betekenis heeft dan duurzame landbouw alleen. Permaculture is een visie waarbij het hele spectrum rondom de mens en de natuurlijke omstandigheden wordt opgenomen; de omgeving, energieverbruik, goederen, levensbenodigdheden, gemeenschap, technologie, onderwijs, kunst, spiritualiteit, zorg en nog meer. Dit wordt beheerd door lokale families uit de Yanesha gemeenschap. In totaal bestaat dit uit 33 verschillende gemeenschappen waarin ongeveer 9000 mensen leven en werken.
Extra info:
Het Mayar lot bestaat uit verschillende variëteiten van arabica bonen; Catimor (40%), Costarica95 (40%), Caturra (8-9%), Común (1-2%). De koffiebessen groeien onder de schaduw van andere grote planten.
Profiel | |
---|---|
Origine | Oxapampa, Peru |
Farm | Yanesha Biosphere Reserve |
Ligging | 1,900 M.A.S.L. |
Variëteit | Arabica (Catimor, Costarica95, Caturra, Común) |
Oogsttijd | Juni - Augustus |
Verwerking | Gewassen |
Aroma’s | Manderijn, Toffee, Hazelnoot Praline |
Body | Volle body met een zacht afdronk |
Aciditeit | Helder |
Cupping Score | 87,9 |
Korte lijnen en snelle service is wat ons kenmerkt. Heb je dus te maken met een storing of defect? Geen zorgen, wij brengen de machine naar onze Jura service factory en halen hem ook weer op.
Als Jura specialist kennen we de ins en outs van het gehele Jura assortiment. Daarom staat ons team altijd voor je klaar om samen tot de beste keuze te komen.
Fair Trade, duurzaam en óók nog eens lekker! Onze 100% Arabica bonen worden wekelijks vers gebrand volgens ambachtelijk recept, en dat proef je. Geniet van een kopje vloeibaar goud met Jura & Café del Mar.