Café del Mar Koffie

Nero koffie 1kg

Kopi Luwak 150 g

Zelfs een onervaren koffiedrinker zal de unieke smaak en de volle body van de Kopi Luwak proeven. Je kan een zachte en volle body verwachten die niet overheersend bitter is. Deze koffie bestaat exclusief uit Wildlife Kopi Luwak van de Munduk Moding Plantation op Bali, Indonesië.

Toen de Munduk Moding Plantation in 2007 werd ontdekt, was het compleet overwoekerd door de natuur. Veel inheemse dieren en een grote populatie vogelsoorten leefden op deze berghelling, waardoor het een oase voor jagers was. Het jagen werd onmiddellijk verboden en de transformatie kon beginnen. Door het geduld te bewaren en de respect voor de natuur te waarborgen, werd de plantage tot leven geroepen zonder dat het kwetsbare ecosysteem werd aangetast. En om die reden voelen al deze dieren zich nog thuis in het gebied, ook de Luwak dwaalt ongestoord rond op het eigendom.

Voor 17.00 uur besteld, de volgende werkdag in huis.
€ 39,-
€ 29,95 (incl BTW)
Uw keuze:
Extra info:
‘Kopi’ is het Indonesische woord voor ‘Koffie’ en ‘Luwak’ is de Indonesische naam van de ‘Civet Kat’. Dit kieskeurige katachtige zoogdier eet alleen de rijpste en de hoogste kwaliteit koffiebessen van de boom, met als gevolg dat je er zeker van bent dat je de alleen beste koffiebonen krijgt.
Het vruchtvlees van de besjes wordt verteerd in de maag, maar de bonen blijven intact en komen er heel uit. De enzymen in de maag van het dier veranderen de structuur van de proteïnen in de koffiebonen, waardoor de aciditeit vermindert en de koffie zachter en voller zal smaken. De koffiebonen worden dan uitgepoept en door een boer met een scherp oog weer gevonden. Het is dus geen garantie dat de bonen worden gevonden en daarom is er ieder jaar zo weinig oogst van deze koffie.

De bonen worden daarna gefermenteerd, waardoor de proteïnen worden getransformeerd en de koffie uiteindelijk minder bitter smaakt. Koffie connaisseurs uit de hele wereld hebben het over de unieke en zachte smaak van de Luwak koffie. Het wordt ook wel de ‘kaviaar onder de koffie’ genoemd, waardoor er erg veel vraag is naar deze bijzondere bonen.

  Profiel
Regio Indonesië (Bali)
Ligging 1,300 M.A.S.L.
Variëteit Arabica
Oogsttijd Hele jaar
Verwerking Gewassen
Aroma’s Cognac, Donkere Chocolade
Body Volle body met een zachte afdronk
Aciditeit Weinig

Vragen? Bel 070 219 52 23 of mail ons.

 
 

Waarom Jura & Café del Mar?

Service

Korte lijnen en snelle service is wat ons kenmerkt. Heb je dus te maken met een storing of defect? Geen zorgen, wij brengen de machine naar onze Jura service factory en halen hem ook weer op.

Expertise

Als Jura specialist kennen we de ins en outs van het gehele Jura assortiment. Daarom staat ons team altijd voor je klaar om samen tot de beste keuze te komen.

Goede koffie

Fair Trade, duurzaam en óók nog eens lekker! Onze 100% Arabica bonen worden wekelijks vers gebrand volgens ambachtelijk recept, en dat proef je. Geniet van een kopje vloeibaar goud met Jura & Café del Mar.