Café del Mar koffie

Dagvers gebrand

In juten zakken van 69 kilo leveren wij de groene koffiebonen aan onze branderij. De groene, gedroogde bonen hebben nog geen smaak en zijn zo hard als kleine steentjes. De smaak en het aroma ontwikkelen zich pas na het branden. Wekelijks wordt onze koffie op kleine schaal met ambachtelijk vakmanschap en passie gebrand. Nadat de koffie is gebrand verliest het normaliter snel aan kwaliteit en aroma. De tijd tussen het branden en de levering aan u is bijzonder kort. Hierdoor blijven geur, smaak en aroma het best bewaard.
Uw koffie is dus altijd vers!

Zuiver Arabica

Er zijn twee bonensoorten: Robusta en Arabica. Robusta bonen zijn bitterder en zorgen voor een nasmaak. Zij worden veelal geteeld in Azië en Afrika en zijn veel goedkoper dan Arabica bonen. Arabica bonen zijn zachter en verfijnder van smaak. Daarnaast is er ook een verschil in het cafeïnegehalte. Robusta heeft een hoger gehalte aan cafeïne dan de Arabica boon: Arabica bevat tussen de 0.8% en de 1.3%, terwijl de Robusta boon een cafeïnegehalte heeft dat ligt tussen de 2 % en de 2.5 %. Juist om de zachte smaak en het lage cafeïnegehalte heeft Café del Mar bewust voor een 100 % Arabica gekozen.

Rainforest Alliance gecertificeerd

Onze Platanillo koffie is Rainforest Alliance gecertificeerd. Zoals de naam al zegt, voor de bescherming van de tropische regenwouden. Om het logo te mogen voeren moeten de boeren voldoen aan een lijst van meer dan 200 zware eisen. Deze eisen gaan over behoud en herbebossing, afvalbeheer, waterbehoud, milieu en sociale omstandigheden. Door de strenge eisen die Rainforest Alliance stelt, kunt u er – met ons – gerust op zijn dat eventuele giftige stoffen die normaliter gebruikt worden voor de gewasbescherming en de verwerking van de bonen, tot een minimum zijn beperkt.

Duurzame verpakkingen

De vers gebrande koffie wordt verpakt in zakken van zogeheten ‘kraft paper’. Een hoge kwaliteit biologisch afbreekbare en recyclebare zakken. De zakken zijn voorzien van een ventiel om de versheid lang te bewaren. Er kan wel lucht uit ontsnappen, maar niet inkomen. De kg-zakken worden weer verpakt in kartonnen dozen die 6 zakken elk bevatten (dus 6 kg totaal). Bij voorkeur leveren wij per doos bestellingen uit.

Sociaal ondernemen

De koffiezakken worden gestickerd bij Scorlewald in Schoorl, een instelling waar mensen met een geestelijke beperking wonen en werken. Zo dragen ook zij hun steentje bij aan uw product.

Uniek fair trade concept

Café del Mar heeft een uniek fair trade concept wat voor de koffieboeren veel voordeliger is dan het reguliere Max Havelaar keurmerk.

 

 

Jura Koffiemachine

Waarom Jura & Café del Mar?

Service

Korte lijnen en snelle service is wat ons kenmerkt. Heb je dus te maken met een storing of defect? Geen zorgen, wij brengen de machine naar onze Jura service factory en halen hem ook weer op.

Expertise

Als Jura specialist kennen we de ins en outs van het gehele Jura assortiment. Daarom staat ons team altijd voor je klaar om samen tot de beste keuze te komen.

Goede koffie

Fair Trade, duurzaam en óók nog eens lekker! Onze 100% Arabica bonen worden wekelijks vers gebrand volgens ambachtelijk recept, en dat proef je. Geniet van een kopje vloeibaar goud met Jura & Café del Mar.